Suprême de volaille à la Pojarski

      Reacties uitgeschakeld voor Suprême de volaille à la Pojarski

 

Suprême de volaille à la Pojarski

(kipfilet Pojarski)
Categorie kip
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

  • 4 kippeborstfilets
  • ½ dl melk
  • 50 g bloem
  • paneermeel
  • 100 g boter
  • 150 g witbrood
  • dl slagroom
  • 1 ei
  • 1 dl olie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • nij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
  • Drenk deze in de melk.
  • Draai de kippenborsten twee keer door de vleesmachine met de fijnste plaat en zet het vlees in een schaal op ijs.
  • Pers het brood uit.
  • Draai het ook door de machine.
  • Meng het goed met het kippevlees.
  • Breng op smaak met zout en peper en werk er beetje bij beetje de slagroom door.
  • Doe er pas de volgende portie bij als de vorige geheel is opgenomen.
  • Laat de farce dan 1 uur in de koelkast staan.
  • Verdeel deze dan in vieren en vorm er 4 filets van.
  • Bestrooi deze lict met bloem, haal ze dan door het losgeklopte ei en door het paneermeel.
  • Plak dit hierop vast met een spatel.
  • Verhit de olie met 25 g boter in een pan en bak hierin de filets zachtjes bruin in 15 minuten.
  • Giet het braadvocht weg.
  • Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal, smelt de rest van de boter in de pan en schenk ze over de kip als ze begint te schuimen.