Suprême de volaille à la Pojarski
(kipfilet Pojarski)
Ingrediënten
Instructies
- nij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
- Drenk deze in de melk.
- Draai de kippenborsten twee keer door de vleesmachine met de fijnste plaat en zet het vlees in een schaal op ijs.
- Pers het brood uit.
- Draai het ook door de machine.
- Meng het goed met het kippevlees.
- Breng op smaak met zout en peper en werk er beetje bij beetje de slagroom door.
- Doe er pas de volgende portie bij als de vorige geheel is opgenomen.
- Laat de farce dan 1 uur in de koelkast staan.
- Verdeel deze dan in vieren en vorm er 4 filets van.
- Bestrooi deze lict met bloem, haal ze dan door het losgeklopte ei en door het paneermeel.
- Plak dit hierop vast met een spatel.
- Verhit de olie met 25 g boter in een pan en bak hierin de filets zachtjes bruin in 15 minuten.
- Giet het braadvocht weg.
- Leg de filets op een voorverwarmde dienschaal, smelt de rest van de boter in de pan en schenk ze over de kip als ze begint te schuimen.