Surinaamse Tjauw Min met Drie Gemarineerde Kipsoorten
Een smaakvolle Surinaamse klassieker met gestoomde tjauw-min mie, roergebakken groenten, ei en drie soorten gemarineerde kip uit de oven.
Equipment
- bakpan
- kookpan
- Oven of combimagnetron
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 Madam Jeanette peper
- 2 stengels prei
- 250 gram kipfilet
- 3 eieren
- 4 theelepels Exotimex Knoflook
- 5 eetlepels Faja Lobi Bami roerbakmix
- 500 gram Tjauw-Min Mie
- Faja Lobi Kip in Masala marinade
- Faja Lobi Losie Foroe marinade
- Faja Lobi Moksie Metie marinade
- 1 stuk wortel winter-
- Olie
Instructies
- Snijd de kip in lange stukken van ongeveer 20×4 cm en verdeel in drie porties.
- Marineer elk deel met een andere marinade: Losie Foroe, Kip in Masala en Moksie Metie.
- Laat de kip bij voorkeur een nacht marineren in de koelkast.
- Bak de kip gaar in een oven of combimagnetron en snijd daarna in reepjes.
- Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze daarna uit de pan.
- Kook de tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar.
- Spoel de mie af met koud water en laat uitlekken.
- Verhit 13 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper lichtbruin.
- Voeg de in reepjes gesneden prei en winterpeen toe en roer goed door.
- Voeg de bami-roerbakmix toe en bak dit enkele minuten mee.
- Voeg de uitgelekte mie toe en roerbak het geheel 5 minuten op laag vuur.
- Voeg in de laatste minuut de eieren en taugé toe en schep goed om.
- Breng eventueel op smaak met zout.
- Serveer de tjauw-min met de gemarineerde kipreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tjauw-min met de drie soorten gemarineerde kip en eventueel met extra taugé of een plakje gekookt ei. Wijnadvies:
Een licht gekoelde rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc combineert uitstekend met de kruidige smaken van dit gerecht.
Serveer de tjauw-min met de drie soorten gemarineerde kip en eventueel met extra taugé of een plakje gekookt ei. Wijnadvies:
Een licht gekoelde rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc combineert uitstekend met de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 725 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 38 g | Vet: 40 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g