Surinaamse Tjauw Min met Drie Gemarineerde Kipsoorten

Surinaamse Tjauw Min met Drie Gemarineerde Kipsoorten

Een smaakvolle Surinaamse klassieker met gestoomde tjauw-min mie, roergebakken groenten, ei en drie soorten gemarineerde kip uit de oven.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 2 stengels prei
  • 250 gram kipfilet
  • 3 eieren
  • 4 theelepels Exotimex Knoflook
  • 5 eetlepels Faja Lobi Bami roerbakmix
  • 500 gram Tjauw-Min Mie
  • Faja Lobi Kip in Masala marinade
  • Faja Lobi Losie Foroe marinade
  • Faja Lobi Moksie Metie marinade
  • 1 stuk wortel winter-
  • Olie

Instructies

  • Snijd de kip in lange stukken van ongeveer 20×4 cm en verdeel in drie porties.
  • Marineer elk deel met een andere marinade: Losie Foroe, Kip in Masala en Moksie Metie.
  • Laat de kip bij voorkeur een nacht marineren in de koelkast.
  • Bak de kip gaar in een oven of combimagnetron en snijd daarna in reepjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze daarna uit de pan.
  • Kook de tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar.
  • Spoel de mie af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit 13 eetlepels olie en fruit de ui, knoflook en peper lichtbruin.
  • Voeg de in reepjes gesneden prei en winterpeen toe en roer goed door.
  • Voeg de bami-roerbakmix toe en bak dit enkele minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte mie toe en roerbak het geheel 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de eieren en taugé toe en schep goed om.
  • Breng eventueel op smaak met zout.
  • Serveer de tjauw-min met de gemarineerde kipreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de tjauw-min met de drie soorten gemarineerde kip en eventueel met extra taugé of een plakje gekookt ei.
Wijnadvies:

Een licht gekoelde rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc combineert uitstekend met de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 725 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 38 g | Vet: 40 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Mie / Noedels / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden