Surinaamse Tjauw-Min met Kip en Groenten
Een smaakvolle Surinaams-Chinese tjauw-min met gemarineerde kip, knapperige groenten en ei. Perfect als hoofdgerecht voor het hele gezin.
		
		
		
	Ingrediënten
- 1 Madam Jeanette peper
 - 1 stuk winterwortel
 - ½ ui
 - 250 gram broccoli
 - 250 gram kipfilet
 - 3 eieren
 - 4 theelepels Exotimex Knoflook
 - 5 eetlepels Faja Lobi Bami roerbakmix
 - 5 eetlepels Faja Lobi Moksie Metie marinade
 - 500 gram Tjauw-Min Mie
 - olie
 - 1 stengel prei
 
Instructies
- Snijd de kipfilet in lange repen van ongeveer 20×4 cm.
 - Meng de kip met 5 eetlepels Moksie Metie marinade en laat 2–3 uur marineren.
 - Bak de gemarineerde kip gaar in de oven of combimagnetron en snijd daarna in reepjes.
 - Verhit 3 eetlepels olie in een pan en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze dan uit de pan.
 - Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de broccoli 2–3 minuten, schep uit de pan en zet apart.
 - Kook de Tjauw-Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar.
 - Spoel de mie direct met koud water af en laat goed uitlekken.
 - Verhit 13 eetlepels olie in een wok of grote pan.
 - Fruit hierin de ui, knoflook en de hele Madam Jeanette peper lichtbruin.
 - Voeg de in reepjes gesneden prei en winterwortel toe, roer goed om.
 - Voeg de Bami roerbakmix toe en bak enkele minuten mee.
 - Voeg de uitgelekte mie toe en roerbak 5 minuten op laag vuur.
 - Voeg in de laatste minuut de eieren en broccoli toe, meng alles goed.
 - Breng eventueel op smaak met zout.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met extra reepjes Moksie Metie of een frisse komkommersalade. Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir.
Heerlijk met extra reepjes Moksie Metie of een frisse komkommersalade. Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 34 g | Vet: 30 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 5 g