Sweet & sour kipnoedels met prei en kerstomaatjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 400 g kipfilet
  • 200 g kerstomaatjes
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g preiringen
  • Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 3 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
  • Was en halveer eventueel de tomaatjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
  • Voeg de preiringen toe en wok deze 3 minuten mee.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de noedels en de kerstomaatjes toe, schep alles met 2 spatels door elkaar en wok nog 1 minuut.
  • Schep de noedels in 4 grote kommen en bestrooi met wat bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er voor een extra pittig accent Conimex Sambal Badjak bij.

Variatietip:

Vervang de kipfilet door vleesreepjes. Wok de vleesreepjes maar 3 minuten! De kerstomaatjes kunnen worden vervangen door kleine stukjes paprika. Meng eventueel de bieslook met Conimex Gebakken Uitjes voor een knapperige touch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters