Taart van cakebeslag met cacao, banaan en rumaroma

Deze keer wat meer cakebeslag gemaakt met cacaopoeder, stukjes banaan en rum aroma
Porties: 10
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter ongezouten
  • 300 gram suiker
  • 7 eieren
  • 1 theelepel vanille aroma
  • ½ flesje rum aroma
  • 1 citroen Sap er vAN
  • Snufje zout
  • 300 gram bloem
  • Zakje bakpoeder
  • Zakje baking soda
  • 2 eetlepel(s) cacaopoeder
  • 2 rijpe bananen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Bedek een springvorm met bakpapier
  • Doe 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur in stukjes in een grote mengkom
  • Doe de 300 gram suker erbij
  • Mix 10 minuten tot een luchtige massa
  • Meng de eieren er 1 voor 1 door
  • Meng het volgende ei er pas door als het vorige helemaal is opgenomen
  • Voeg dan de theelepel vanille aroma toe
  • Het half flesje rum aroma
  • En het sap van de citroen
  • En het snufje zout
  • Blijf ondertussen door mixen
  • Voeg dan de bloem met het bakpoeder en de baking soda erdoor in gedeeltes door het beslag
  • Blijf mixen tot je een mooi egaal deeg beslag hebt
  • Stop met mixen en roer de 2 eetlepels cacaopoeder goed door het beslag
  • Snij de 2 bananen in kleine stukjes en roer ook deze goed door het beslag
  • Giet de helft van het beslag in de sprngvorm
  • Sla de springvorm even op een stevige ondergrond om de lucht uit het beslag te kloppen
  • Doe vervolgens de rest van het beslag in de springvorm
  • Klop nogmaals op dezelfde wijze als bij de eerste helft
  • Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en laat de taart in 50 minuten tot 60 minuten gaar worden
  • Prik er aan het eind met een satéprikker in
  • Plakt er geen deeg meer aan de prikker dan is de taart klaar

Notities / Tips / Wijnadvies

Het uitproberen van nieuwe baksels gaat me steeds beter af
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Taart
Land van herkomst Nederland