Taart van cakebeslag met cacao, banaan en rumaroma
Deze keer wat meer cakebeslag gemaakt met cacaopoeder, stukjes banaan en rum aroma
Ingrediënten
- 300 gram roomboter ongezouten
- 300 gram suiker
- 7 eieren
- 1 theelepel vanille aroma
- ½ flesje rum aroma
- 1 citroen Sap er vAN
- Snufje zout
- 300 gram bloem
- Zakje bakpoeder
- Zakje baking soda
- 2 eetlepel(s) cacaopoeder
- 2 rijpe bananen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bedek een springvorm met bakpapier
- Doe 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur in stukjes in een grote mengkom
- Doe de 300 gram suker erbij
- Mix 10 minuten tot een luchtige massa
- Meng de eieren er 1 voor 1 door
- Meng het volgende ei er pas door als het vorige helemaal is opgenomen
- Voeg dan de theelepel vanille aroma toe
- Het half flesje rum aroma
- En het sap van de citroen
- En het snufje zout
- Blijf ondertussen door mixen
- Voeg dan de bloem met het bakpoeder en de baking soda erdoor in gedeeltes door het beslag
- Blijf mixen tot je een mooi egaal deeg beslag hebt
- Stop met mixen en roer de 2 eetlepels cacaopoeder goed door het beslag
- Snij de 2 bananen in kleine stukjes en roer ook deze goed door het beslag
- Giet de helft van het beslag in de sprngvorm
- Sla de springvorm even op een stevige ondergrond om de lucht uit het beslag te kloppen
- Doe vervolgens de rest van het beslag in de springvorm
- Klop nogmaals op dezelfde wijze als bij de eerste helft
- Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en laat de taart in 50 minuten tot 60 minuten gaar worden
- Prik er aan het eind met een satéprikker in
- Plakt er geen deeg meer aan de prikker dan is de taart klaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Het uitproberen van nieuwe baksels gaat me steeds beter af