Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paprika
- 400 gram kip
- 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix of tacokruiden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram maïs
- 1 potje Mexicaanse salsa mild Calvé, 300 ml
- 8 tacoschelpen
- ½ krop ijsbergsla
- 100 gr versgeraspte oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de uisnippers en de stukjes paprika 2 minuten.
- Schep de kipreepjes erdoor en bak deze in 4 minuten rondom bruin.
- Voeg de uitgelekte maïs en de salsa toe en warm het geheel nog ± 5 minuten zachtjes door.
- Verwarm de tacoschelpen ± 5 minuten in de oven.
- Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel die over 4 borden.
- Schep het kipmengsel in de warme taco's en leg ze op ee sla.
- Strooi de kaas erover.