Taco’s met kip en bonen a la Sandra

Taco’s met kip en bonen a la Sandra

(Voor 6 personen, 4 punten per goed gevulde taco)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet 8 minuten voorgekookt en gepluisd
  • 8 taco’s
  • 100 gram ijsbergsla gesneden
  • 150 gram bacon reepjes
  • 2 teentjes knoflook gerookte / geplet en klein gehakt
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 blikje mais 300 gram (uitgelekt)
  • 1 blikje Bonduelle chili bonen 300 gram (klein beetje uitgelekt)
  • 1 blikje tomaat 400 gram gepelde (met sap)
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 zakje Fajita seasoning mix
  • 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown
  • 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder pikant
  • 100 gram Eatlean proteïne kaas zelf geraspt
  • 12 eetlepel(s) Dorito’s hot salsa saus

Instructies

  • Zet de kipfilet op in water met peper en breng aan de kook.
  • Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan.
  • Afgieten, af laten koelen en uit elkaar pluizen.
  • Roerbak de baconreepjes, gerookte knoflook en de paprika zonder olie of vet een minuut of 5 aan.
  • Doe de tomatenpuree, de Greensweet Stevia Brown en de gepluisde kipfilet erbij en roerbak 2 minuutjes mee.
  • Voeg de gepelde tomaat, de fajita kruiden, het gerookte paprikapoeder, de chili bonen toe en laat onder af en toe roeren een minuut of 10 sudderen.
  • Doe dan de maïs erbij, roer door elkaar en laat nog een minuut of 5 zachtjes op staan.
  • Met de taco’s heb ik niks bijzonders gedaan, niet voorverwarmd maar zo uit de verpakking op een bord.
  • Doe de ijsbergsla in de taco, schep het mengsel erbij en maak het af met de salsasaus en de geraspte kaas.
  • Twee stuks goed gevulde taco’s per persoon als avondeten is dus 8 punten en als lunch één goed gevulde taco voor 4 punten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Taco’s & Nacho’s