Tahoe Ketoprak Bandoeng
gebakken tahoe met taugé en komkommer
Ingrediënten
- 1 blok tahoe
- 250 gram taugé
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- ¼ komkommer in fijne plakjes
- ½ kopje azijn
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- selderie
- bieslook
- gebakken uitjes
Instructies
- Snij de tahoe in kleine blokjes en bak ze in olie knappend bruin, uit laten lekken in een vergiet.
- Was de taugé, groene schilletjes verwijderen en met kokend water overgieten.
- Ook uit laten lekken.
- Vermeng de sambal met de azijn, ketjap en wat zout.
- Leg dan een laagje tahoe en een laagje taugé in een schaal, strooi er wat selderie over en een laagje komkommer.
- Giet als laatste de saus erover en roer goed door elkaar.
- Als garnering wat gebakken uitjes en gehakte bieslook er overheen strooien.
- Dien dit gerecht koud op.