Tahoe Ketoprak Bandoeng

gebakken tahoe met taugé en komkommer
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blok tahoe
  • 250 gram taugé
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • ¼ komkommer in fijne plakjes
  • ½ kopje azijn
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • selderie
  • bieslook
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Snij de tahoe in kleine blokjes en bak ze in olie knappend bruin, uit laten lekken in een vergiet.
  • Was de taugé, groene schilletjes verwijderen en met kokend water overgieten.
  • Ook uit laten lekken.
  • Vermeng de sambal met de azijn, ketjap en wat zout.
  • Leg dan een laagje tahoe en een laagje taugé in een schaal, strooi er wat selderie over en een laagje komkommer.
  • Giet als laatste de saus erover en roer goed door elkaar.
  • Als garnering wat gebakken uitjes en gehakte bieslook er overheen strooien.
  • Dien dit gerecht koud op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië