Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus
Ingrediënten
- 4 moten tarbot. van 200 gram elk
- 250 gram spekblokjes
- 1 kilo spruiten
- 3 sjalotjes
- bloem
- boter
- olijfolie
- peper en zout
voor de mosterdsaus:
- 250 gram boter
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepel(s) witte wijn
- 1 koffielepel mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water voor een frisgroene kleur.
- Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd ze warm.
- Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant.
- Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.
Saus:
- smelt de boter, schep het schuim af en verwijder het bezinksel.
- Klop de eierdooiers met de witte wijn, peper en zout op tot schuim.
- Meng er geleidelijk de geklaarde boter onder en werk af met de mosterd.
- Leg de tarbotmoten centraal op het bord, schik de spruitjes langs beide kanten en lepel de saus over de vismoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met duchesse- of natuuraardappelen.