Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 moten tarbot. van 200 gram elk
  • 250 gram spekblokjes
  • 1 kilo spruiten
  • 3 sjalotjes
  • bloem
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

voor de mosterdsaus:

  • 250 gram boter
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepel(s) witte wijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water voor een frisgroene kleur.
  • Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd ze warm.
  • Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant.
  • Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.

Saus:

  • smelt de boter, schep het schuim af en verwijder het bezinksel.
  • Klop de eierdooiers met de witte wijn, peper en zout op tot schuim.
  • Meng er geleidelijk de geklaarde boter onder en werk af met de mosterd.
  • Leg de tarbotmoten centraal op het bord, schik de spruitjes langs beide kanten en lepel de saus over de vismoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met duchesse- of natuuraardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis