[the_ad_placement id=”after-content”]

Taugésalade met cashewnoten

Taugésalade met cashewnoten

Deze salade smaakt echt oosters, dankzij de dressing met Thaise vissaus. Veel ingrediënten, maar dan heb je ook wat!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram taugé
  • 2,5 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • zout peper
  • 4 eetlepels cashewnoten ongezouten
  • 1 rode paprika in reepjes
  • ½ komkommer zaad verwijder, in reepjes
  • 2 lente-uitjes in schuine ringetjes
  • 1 zakje gemengde sla met rucola à 150 gr
  • 2 eetlepel fijngesneden koriander
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum

Instructies

Voorbereiden (kan 1/2 dag van tevoren):

  • Schenk komend water over de taugé, laat ca. 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water.
  • Laat uitlekken.
  • Klop een dressing van de olie, citroensap, vissaus, honing, zout en peper.
  • Rooster de cashewnoten knapperig in een droge koekenpan.
  • Zet alles tot gebruik afgedekt weg.

Bereiden:

  • Meng de taugé. paprika, komkommer, lente-ui, sla en de dressing, bestrooi met de cashewnoten, koriander en basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bron: Tip Culinair december 2003
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Thailand