Telor Boengkoes

Telor Boengkoes

verscholen eieren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 gram rundergehakt mager
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel javaanse suiker
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 gesplitst ei
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 ontvelde tomaten
  • waaiers van augurken
  • 2 dl olie
  • zout
  • verse peper

Instructies

  • Verhit frituurolie totdat net geen blauwe damp eraf komt.
  • Pel de gekookte eieren.
  • Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout, peper, nootmuskaat en ketoembar.
  • Laat dit 10 min. staan.
  • Voeg 2 eetlepels water toe aan de eierdooier en meng hier doorheen de paneermeel.
  • Kneed dit door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties.
  • Bekleed elk ei met een gehakt laag.
  • Roer het eiwit los maar niet te schuimig.
  • Wentel de beklede eieren door het eiwit en bak ze in de olie goudbruin en knapperig.
  • Na het bakken, laten uitlekken op keukenpapier.
  • Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant op een voorverwarmde schaal.
  • Garneer met plakken tomaat en waaiers van augurk.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Indonesië