Teriyaki groentenoedels met sinaasappel-kipreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout of Conimex Ketjap Asin
  • 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Teriyaki Saus
  • 1 sinaasappel
  • Conimex Wok Olie
  • 2 pakken Oosterse roerbakgroenten a 800 g
  • 4 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of een scheutje ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels teriyaki saus.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven de kip.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
  • Goed mengen en vervolgens 5 minuten laten staan.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
  • Wok vervolgens de groenten 5 minuten mee.
  • Voeg 6 eetlepels teriyaki saus toe en knijp er nog wat sinaasappelsap boven uit (ca. 2 eetlepels).
  • Voeg de noedels en de helft van de bieslook toe en wok nog eens 2 minuten.
  • Schep het gerecht op borden of in kommen en strooi de rest van de bieslook erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Servertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de kip door kalkoen of tofu en gebruik eventueel oestersaus in plaats van teriyaki saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters