Teriyaki honing noedelsalade met gerookte kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 1 kleine citroen
  • 400 g gerookte kipfilet
  • 3 paprika´s rood, geel en groen
  • 1 grote komkommer
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g gesneden spitskool
  • Conimex Woksaus Japanse Teriyaki Honing

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Doe de noedels in een ruime kom.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de noedels.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap aan de noedels toe.
  • Snijd de kip in reepjes en voeg ze aan de noedels toe.
  • Was en snijd de paprika's in schuine stukjes (ruitjes).
  • Schil de komkommer, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in dikke plakken van ca. ½ cm.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de paprika, komkommer en spitskool 2 minuten.
  • Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Laten afkoelen.
  • Meng de groenten met de noedels. Koud serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Neem voor de picknick met een fris accent ook Conimex Atjar Tjampoer mee en lekker krokante Kroepoek Naturel.

Variatietip:

Teriyaki honing noedelsalade is ook heel lekker met gepelde garnalen in plaats van met gerookte kip. Het is ook een goed idee om vlak voor het eten nog wat knapperige groene slablaadjes met de noedels te mengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie / Salade
Land van herkomst Oosters