TERRINA DI TROTA SALMONATA

Terrina di trota Salmonata

MOUSSE VAN ZALMFORELZalm is zo dankbaar om te gebruiken in de keuken. Als hoofdgerecht, als voorgerecht of bij een buffet. Gebakken, gekookt, gerookt en zelf rauw is zalm om je vingers bij af te likken. Dit keer een zalmmousse.
Een dag van te voren maken, koud opdienen, dus tijdens je bezoek niet lang in de keuken staan. Wat wil je nog meer?!
Kun je voorstellen dat zalm vroeger voedsel was voor de armen. Ooit golden er voorschriften dat je je bedienden ten minste ten minste één keer per week iets anders te eten moest geven dan zalm. Intussen is goede verse zalm bijna een delicatesse geworden.
Voor dit recept gebruikte ik verse zalmforel, maar verse zalm of zalm uit diepvries is ook prima. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, neem dan zalm uit blik.Wanneer je deze mousse met een slagroomspuit op stukjes brood of toast wilt spuiten, gebruik dan in plaats van 4-5 blaadjes slechts 3 blaadjes gelatine. Wil je deze mousse in puddingvormpjes gieten om later uit te storten of als een soort terrine er plakken van snijden, gebruik dan 6 of 7 blaadjes gelatine.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram zalm forel
  • 200 ml crème fraiche Griekse yoghurt of mayonaise
  • tomatenketjup
  • 4-5 blaadje(s) witte gelatine
  • Worcester sauce
  • sap van een citroen
  • scheut whisky
  • Tabasco
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Zalm
Land van herkomst Italië