Terrine de canard à l’orange

Terrine de canard à l'orange

(eendepastei met sinaasappel)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g varkenspoulet
  • 1 deciliter port
  • gember
  • 400 g bardeerspek
  • 1 deciliter cognac
  • 1 deciliter marasquin
  • 5 grote sinaaspappels
  • 1 ontbeende eend
  • 700 g kalfspoulet
  • zout
  • peper
  • 2 ei
  • 100 g vleesgelei
  • nootmuskaat
  • kruidnagel

Instructies

  • Draai het varkens-, kalfs- en eendevlees, behalve de borstfilets, twee keer door de vleemolen op de kleine plaat.
  • Doe dit gehakt in een kom.
  • Voeg zout, peper, 20 g van de andere specerijen, 2 eieren, cognac, port en marasquin toe.
  • Pers 4 sinaasappels uit en meng dit door het gehakt.
  • Bekleed een terrine met bardeerspek.
  • Snij de borstfilets in reepjes.
  • Leg wat farce in de vorm.
  • Daarop wat reepjes, weer wat farce, enz...
  • Bedek met bardeerspek.
  • Sluit af met aluminiumfolie.
  • Maak er een gaatje in.
  • Zet de vorm in een hete au bain matie 2 uur in een oven van 180 C.
  • Laat de terrine half afkoelen.
  • Smelt de gelei.
  • Snij de laatste sinaasappel in dunne schijfjes.
  • Snij doormidden.
  • Leg een rijtje halve schijfjes op de terrine.
  • Giet de gelei erover en laat in de koelkast geheel afkoelen.
  • Laat minstens een dag voor serveren in de koelkast staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte