Thaise curry-noedelsoep

Thaise curry-noedelsoep

Foto is gemaakt zonder de koriander en knoflook (was te snel)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram half-om-halfgehakt
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 fijngesneden citroenblad djeroek poeroet , fijngesneden
  • 1 gesnipperde rode chilipeper fijngesneden
  • 2 eetlepels Thaise vissaus Nam Pla
  • 4 teentjes knoflook waarvan 1 fijngesneden (gehaktballetjes) en 3 in reepjes (roosteren)
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • ¼ van een pak mihoen gebroken
  • 100 gram spitskool in smalle reepjes
  • 1 fijngesneden lente-uitje fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Meng het gehakt met 1 eetlepel koriander, het citroenblad, de aardappelmeel, de chilipeper, de vissaus en de fijngesneden knoflook en draai er balletjes van.
  • Bak de reepjes knoflook in 1 eetlepel olie in 1 minuur in ½ eetlepel olie lichtbruin.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de gehaktballetjes toe en laat ze op matig vuur ca. 10 minuten garen.
  • Doe de kool en de lente-ui bij de soep en kook die in 1-2 minuten beetgaar.
  • Voeg de mihoen toe en laat 1-2 minuten meekoken. Alles moet knapperig blijven.
  • Schep op de borden en bestrooi met de geroosterde knoflook en en de rest van de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

P.S. Pas op met de koriander; neem niet te veel. Koriander heeft een aparte smaak en niet iedereen houdt ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Soep
Land van herkomst Thailand