Thaise currykip 1

Boodschappen 5-2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels groene currypasta uit een pot (of meer naar smaak)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemberwortel versgeraspte
  • 1 limoentje
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum
  • 3 eetlepels arachideolie of olijfolie
  • 500 gram kipfilets
  • 1 blikje kokosmelk 400 g
  • zout
  • suiker of scheutje gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Doe de currypasta in een kom en meng er de gesnipperde ui, de geperste knoflook, de geraspte gemberwortel, de fijngesneden buitenste groene schil en het geperste sap van het limoentje, de fijngehakte koriander, de fijngehakte basilicum en een eetlepel van de olie door.
  • Of meng alles samen in de foodprocessor.
  • Snijd de kipfilets schuin op de draad in reepjes.
  • Verhit de twee resterende eetlepels olie in een wok of grote koekenpan en braad de reepjes kipfilet rondom aan.
  • Schep er de groene pasta en de kokosmelk door, breng aan de kook en laat op laag vuur circa 5 minuten stoven.
  • Breng op smaak met wat zout en suiker (of gembersiroop) en schep er de sesamolie door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst of mihoen en komkommersalade.
Deze currypasta is ook uitstekend geschikt voor het stoven van rundvlees, varkensvlees, kalkoen of vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand