Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 4 kardemompeulen
- 240 gram volkoren basmatirijst
- 400 gram sperziebonen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 aubergine
- 1 zakje Thaise gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 plantjes wokmix
- 80 gram cashewnoten
- koriander naar smaak
- olie om te bakken
- 480 ml water
Instructies
- Snipper de sjalot.
- Fruit in een beetje olie in een soeppannetje.
- Voeg als de sjalot glazig is de kardemom peulen en de rijst toe.
- Voeg 120 ml water pp toe en laat de rijst zachtjes gaar en droog koken in circa 25 minuten.
- Gebruik het liefst een vlamverdeler.
- Zet een pannetje water op voor de boontjes straks.
- Schoon de boontjes en halveer.
- Kook circa 5 minuten tot beetgaar.
- Snij de bleekselderij in plakjes en bak in een wok in wat olie.
- Snij vervolgens de aubergine in kleine blokjes en bak stevig mee tot hij bruint.
- Voeg zo nodig nog wat olie toe.
- Voeg als de aubergine goed bruin gebakken is de gele curry pasta toe.
- Bak even mee en schenk de kokosmelk erbij, samen met de boontjes.
- Haal de bladeren van de wok mix plant en was met behulp van een slacentrifuge.
- Snij de steeltjes in stukjes en het blad grof.
- Dunne steeltjes zijn lekker om te eten, dikkere stugge steeltjes kan je in kleine stukjes snijden en nog even mee laten garen bij de kokosmelk.
- Check of de aubergine goed gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de wokmix bladeren er op het allerlaatst doorheen.
- Serveer de curry met de rijst, cashewnoten en koriander naar smaak.
- Je hoeft de boontjes maar aan 1 kant te schonen, alleen het steeltje, het puntje kan je gewoon laten zitten.