Thaise knoflook koriandermie met roerei en cashewnoten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie
  • 6 eieren
  • 6 lente-uitjes
  • 600 g bahmigroentepakket met rode peper
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
  • 75 g cashewnoten gezouten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Klop de eieren los.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes.
  • Halveer de rode peper (uit het groentepakket), verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten en de peperringetjes ca. 3 minuten.
  • Roer de losgeklopte eieren erdoor en laat ze stollen.
  • Voeg 10 eetlepels woksaus toe.
  • Wok nog 1 minuut.
  • Schep de uitgelekte mie en de lente-ui erdoor en warm het geheel goed door.
  • Schep de mie in de diepe borden of kommen en bestrooi met de cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet voor een lekker knappertje Conimex Gebakken Uitjes en Kroepoek Bali op tafel.

Variatietip:

Deze mie is ook lekker met Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili. Vervang de cashewnoten eventueel door gezouten pinda’s of Seroendeng.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Noten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch