Thaise visballetjes 2
Boodschappen 10-1999
Ingrediënten
- 300 g kabeljauwfilet vers of uit de diepvries
- 3 sneetjes wittebrood zonder korst
- 1 rode spaanse peper
- 2 bosuitjes
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel basterdsuiker bruine
- 1 eetlepel(s) Thaise vissaus nam plaa of droge sherry
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eierdooier
- 1 snufje zout
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
- 2 eetlepel(s) bloem
- olie om in te frituren
Instructies
- Laat de kabeljauw zonodig ontdooien en snijd in blokjes.
- Snijd het brood zonder de korst in blokjes.
- Snijd de rode peper zonder de zaadjes in stukjes.
- Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
- Hak de kabeljauw met het brood, de Spaanse peper, het korianderpoeder, de suiker, de vissaus, het citroensap, de eierdooier en wat zout tot een samenhangend mengsel.
- Doe het visgehakt in een kom en meng er de bosui en de peterselie door.
- Zet het mengsel afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
- Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 3 cm van het visgehakt.
- Leg ze op een met bloem bestrooid bord, scheid de laagjes met een velletje plastic folie en zet de balletjes in de koelkast tot ze worden gefrituurd.
- Haal de balletjes door de bloem en bak ze in de hete olie in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
- Keer ze in die tijd een keer om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een kruidige tomatensaus of tomatenketchup bij.