Thaise visballetjes 2

Boodschappen 10-1999
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet vers of uit de diepvries
  • 3 sneetjes wittebrood zonder korst
  • 1 rode spaanse peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel basterdsuiker bruine
  • 1 eetlepel(s) Thaise vissaus nam plaa of droge sherry
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eierdooier
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • olie om in te frituren

Instructies

  • Laat de kabeljauw zonodig ontdooien en snijd in blokjes.
  • Snijd het brood zonder de korst in blokjes.
  • Snijd de rode peper zonder de zaadjes in stukjes.
  • Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
  • Hak de kabeljauw met het brood, de Spaanse peper, het korianderpoeder, de suiker, de vissaus, het citroensap, de eierdooier en wat zout tot een samenhangend mengsel.
  • Doe het visgehakt in een kom en meng er de bosui en de peterselie door.
  • Zet het mengsel afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 3 cm van het visgehakt.
  • Leg ze op een met bloem bestrooid bord, scheid de laagjes met een velletje plastic folie en zet de balletjes in de koelkast tot ze worden gefrituurd.
  • Haal de balletjes door de bloem en bak ze in de hete olie in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
  • Keer ze in die tijd een keer om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er een kruidige tomatensaus of tomatenketchup bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Thailand