Tikka-kipspitjes
Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de Keurslager vindt. Extra lekker met raita (komkommer-muntyoghurt) en geroosterde gekruide pittabroodjes.
Ingrediënten
- 12 tikka gemarineerde kipspitjes
- 1 bak Griekse yoghurt
- 1 eetlepel(s) limoensap
- 2 lente-uitjes met groen
- 8 pittabroodjes rond of ovaalvormig
- 2 teentjes knoflook
- olie
- 2 eetlepel(s) koriandergroen gedroogd
- 3 eetlepel(s) sesamzaadjes
voor de raita:
- ½ komkommer
- 3 eetlepel(s) munt verse
- 1 bak Griekse yoghurt
Instructies
- Zet de tikka-kipspitjes in een beker.
- Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker.
- Zet de kipspitjes 1 uur koel weg.
- Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden.
- Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten.
- Bestrijk de pittabroodjes aan één kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes.
- Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten.
- Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn).
- Rasp voor de raita de komkommer grof, laat dit in een zeef kort uitlekken en vermeng het met de vers geknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.