Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 6 tomaten
- 24 gram blikje ansjovisfilets
- 500 gram tilapiafilets diepvries, zak à 750 g
- 50 gram olijven zonder pit in plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de tomaten en halveer ze.
- Hak de ansjovis grof.
- Leg de bevroren tilapiafilets in het midden van een ingevette ovenschaal, zet de halve tomaten eromheen en bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de gehakte ansjovis en olijven over de vis.
- Pers knoflook uit boven de olie en besprenkel de vis en tomaten met de olie.
- Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
- Serveer de tilapiafilet met gegrilde tomaten bovenop de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes voor een extra frisse touch. Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino sluit perfect aan bij de zachte vis en de hartige smaken van ansjovis en olijven.
Garneer het gerecht met verse basilicumblaadjes voor een extra frisse touch. Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino sluit perfect aan bij de zachte vis en de hartige smaken van ansjovis en olijven.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 32 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g