Tiramisu-cake

Tiramisu-cake

Dit recept heeft in 1990 de eerste prijs gekregen in de TIP bij cakewedstrijden. (Niet door mij!)
Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 75 gram amandelspijs
  • 200 gram suiker
  • zout
  • 6 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl citroensap
  • 250 gram mascarpone
  • ½ dl sterke koffie
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 reep pure chocolade
  • 1 eetlepels cacao

Instructies

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 175 C springvorm ( 24 cm.) invetten: Met mixer boter, amandelspijs, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout in 5 min zacht en romig kloppen. 3 eieren een voor een erdoor kloppen. Beslag in nog 10 min. luchtig kloppen.
  • Bakmeel erboven zeven en erdoor scheppen. In vorm beslag scheppen. Bovenkant gladstrijken.
  • Op rooster in midden van oven cake in 1 uur goudbruin en gaar bakken.
  • Cake is gaar als erin gestoken breinaald er schoon uitkomt.
  • Cake in vorm in minstens 4 uur laten afkoelen. Intussen 3 eieren splitsen. Eiwit wordt niet gebruikt.
  • Met mixer dooiers, 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, citroenrasp in 10 min. schuimig en wit kloppen.
  • Mascarpone erdoor kloppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Koffie zetten In ruim koud water gelatine 5 min. weken Gelatine goed uitknijpen. Al roerende in hete koffie oplossen. Koffielikeur erdoor roeren. Laten afkoelen. Cake overlangs halveren Zodra koffiemengsel lobbig begint te worden over 2 cakehelften strijken. Over onderste cakelaag helft van mascarponemengsel strijken. Andere cakelaag erop leggen. Bovenkant en zijkant met rest van mascarponemengsel bestrijken.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Met kaasschaaf langs lange kant van reep krullen schaven.

Bereidingswijze

  • Over bovenkant van taart cacao zeven. In midden chocoladekrullen leggen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak

[the_ad id=”49973″]