Tiramisu Cupcakes

Tiramisu Cupcakes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Benodigdheden voor de cupcakes:

  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat
  • 15 ml Amaretto di Saronno
  • 5 ml Cognac
  • 2 koffielepels oploskoffie oplossen in 25 ml hete melk

Benodigdheden voor de topping:

  • 250 gram Mascarpone
  • 50 gram Suiker
  • 2 Eieren splitsen
  • tl Klop-fix
  • 10 ml Amaretto di Saronno
  • 5 ml Cognac
  • Cacao poeder
  • Poedersuiker

Instructies

  • Doe de boter en de suiker in de kitchenaid, voeg het zout en de vanille axtract toe en meng tot een crémige massa.
  • Voeg nu een voor een de eieren toe en zorg ervoor dat het ei volledig opgenomen is in de massa voordat je het 2e ei toevoegt.
  • Voeg nu de bloem, het bakpoeder en natrium carbonaat toe en mix goed door.
  • Voeg de amaretto en de cognac toe en mix verder.
  • Als het deeg te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
  • Niet teveel want het moet een stevig deeg zijn zodat je het kunt uitscheppen met een ijslepel.
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170° ongeveer 20 minuutjes.
  • Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen dat de cupcakes bakken de topping.
  • Neem de mascarpone en voeg hierbij de 2 eidooiers, de amaretto, de cognac en een lepeltje klopfix en meng het goed door.
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit bij de mascarpone.
  • Roe door en vul hiermee een spuitzak.
  • Leg in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd een kapje van de cupcake en spuit hierop een toef mascarpone, werk af met een beetje cacao en leg het kapje er terug op.
  • Bestuif eventueel nog met wat poedersuiker en cacao.
  • Zet ze in de koelkast om nog wat op te stijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins