Toast met in bier gesmolten kaas

Snel te maken / AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g Zaanlander kaas mild
  • 4 sneetjes grofvolkorenbrood
  • 50 g boter
  • 100 ml bier trappistenbier
  • 1 bosuitje in ragfijne ringetjes

Instructies

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.
  • Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 minuten bruin roosteren en laten afkoelen.
  • In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten.
  • Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten.
  • Kaas al roerend in bier laten smelten.
  • Op smaak brengen met peper en eventueel zout.
  • Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen.
  • Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken.
  • Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 minuten bruin laten kleuren.
  • Bestrooien met bosuitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Lekker met bleekselderijsalade.
Info: Dit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier (‘ale’) gesmolten cheddar kaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Kaas / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch