Toast met paprikapuree en asperges
Boodschappen 4-1999
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in een pan en laat de paprika, de ui en de knoflook zachtjes fruiten zonder ze te laten kleuren.
- Laat de tomatenpuree kort meebakken.
- Blus af met de wijn of het water en laat inkoken tot het vocht bijna is verdampt.
- Roer het mengsel met de achterkant van een soeplepel door een fijne zeef en breng de puree op smaak met wat zout en peper.
- Schil de witte asperges helemaal en de groene alleen aan de onderkant, verwijder het houtachtige onderste deel en snijd iedere asperge in drie gelijke stukken.
- Kook ze in water met wat zout in circa 10 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet ze af en laat ze uitlekken.
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de ovengrill goudbruin.
- Bestrijk de sneetjes brood met de paprikapuree en verdeel er de groene en witte asperges over (let op een eerlijke verdeling van de aspergepunten).
- Beleg de sneetjes met ansjovisfiletjes en serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
• Vervang de ansjovisfilets desgewenst door een opgerold plakje rauwe ham of rookvlees.• Vervang de sneetjes door uitgestoken broodrondjes of door gehalveerde gebakken pitabroodjes.