Toast met paprikapuree en asperges

Boodschappen 4-1999
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas droge witte wijn of water
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 witte en 6 groene asperges
  • 6 sneetjes wit- of bruin brood
  • 1 blik Ansjovis filets

Instructies

  • Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit de olie in een pan en laat de paprika, de ui en de knoflook zachtjes fruiten zonder ze te laten kleuren.
  • Laat de tomatenpuree kort meebakken.
  • Blus af met de wijn of het water en laat inkoken tot het vocht bijna is verdampt.
  • Roer het mengsel met de achterkant van een soeplepel door een fijne zeef en breng de puree op smaak met wat zout en peper.
  • Schil de witte asperges helemaal en de groene alleen aan de onderkant, verwijder het houtachtige onderste deel en snijd iedere asperge in drie gelijke stukken.
  • Kook ze in water met wat zout in circa 10 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of onder de ovengrill goudbruin.
  • Bestrijk de sneetjes brood met de paprikapuree en verdeel er de groene en witte asperges over (let op een eerlijke verdeling van de aspergepunten).
  • Beleg de sneetjes met ansjovisfiletjes en serveer meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

• Vervang de ansjovisfilets desgewenst door een opgerold plakje rauwe ham of rookvlees.
• Vervang de sneetjes door uitgestoken broodrondjes of door gehalveerde gebakken pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland