Tomaat rolletjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bladerdeeg velletjes ontdooid
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 20 gram parmazaanse kaas
  • halve theelepel chilipoeder
  • gedroogde basilicum
  • eventueel een half uitje
  • 1 ei

Instructies

  • Leg de 4 bladerdeeg velletjes in de vorm van een vierkant en leg de randjes net iets over elkaar heen.
  • Druk de randjes aan zodat er 1 groot bladerdeeg vel ontstaat.
  • Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel deze over het bladerdeeg vel
  • maat laat de randjes een beetje vrij. Vervolgens de parmazaanse kaas over de zongedroogde tomaten.
  • Scheur of snijd de basilicum klein en strooi deze ook over het bladerdeeg,
  • vervolgens het chilipoeder verdelen en eventueel nog een gesnipperd uitje.
  • Kluts een eitje in een bakje door elkaar en smeer 1 kant van het bladerdeeg in met een randje ei.
  • Begin daarna vanaf de andere kant het bladerdeeg op te rollen.
  • Als je het bladerdeeg opgerold hebt, kun je de rol eventueel nog even, circa 20 minuten.
  • In de koelkast leggen zodat het makkelijker snijden is.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de bovenkant van de rol in met het
  • geklutste ei en snijd de bladerdeeg rol in ongeveer 8 tot 10 plakken.
  • Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet de bladerdeeg rondjes voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Als de bladerdeeg rondjes mooi bruin zijn geworden, zijn ze klaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch