Tomatenijsblokjes: Verfrissende Smaakmakers
Deze tomatenijsblokjes zijn perfect als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook heerlijk om tafelwater een subtiele smaak te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum.
Bespaartip: Maak gelijk een grote hoeveelheid met al je verse tomaten en bewaar ze in de vriezer. Op die manier hoef je nooit meer iets weg te gooien!
Ingrediënten
- 1 kg tomaat
- Tabasco
- Peper & zout
Instructies
- Pureer de tomaten in een keukenmachine en voeg naar smaak zout, peper en een paar druppels tabasco toe.
- Hang dit mengsel uit in een vochtige passeerdoek of schone theedoek en laat het ongeveer 12 uur rusten.
- Na deze tijd zal er een heldere tomatenbouillon ontstaan, puur van smaak.
- Giet de tomatenbouillon in ijsblokzakjes of -vormpjes.
- Als je vormpjes gebruikt, vul ze dan eerst voor een deel en laat ze bevriezen.
- Voeg dan een klein tomaatje toe en vul de vormpjes verder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze ijsblokjes zijn goed te gebruiken als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook lekker om tafelwater een licht smaakje mee te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum.
Bespaartip:
doe dit gelijk met al je verse tomaten en je gooit nooit meer iets weg!
je pakt uit de vriezer wat je nodig hebt 🙂
doe dit gelijk met al je verse tomaten en je gooit nooit meer iets weg!
je pakt uit de vriezer wat je nodig hebt 🙂