Tomaten ijsblokjes

Tomatenijsblokjes: Verfrissende Smaakmakers

Deze tomatenijsblokjes zijn perfect als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook heerlijk om tafelwater een subtiele smaak te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum. Bespaartip: Maak gelijk een grote hoeveelheid met al je verse tomaten en bewaar ze in de vriezer. Op die manier hoef je nooit meer iets weg te gooien!
inclusief rusttijd 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Pureer de tomaten in een keukenmachine en voeg naar smaak zout, peper en een paar druppels tabasco toe.
  • Hang dit mengsel uit in een vochtige passeerdoek of schone theedoek en laat het ongeveer 12 uur rusten.
  • Na deze tijd zal er een heldere tomatenbouillon ontstaan, puur van smaak.
  • Giet de tomatenbouillon in ijsblokzakjes of -vormpjes.
  • Als je vormpjes gebruikt, vul ze dan eerst voor een deel en laat ze bevriezen.
  • Voeg dan een klein tomaatje toe en vul de vormpjes verder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze ijsblokjes zijn goed te gebruiken als extra smaakmaker of verkoelend element in tomatensap of Bloody Mary. Ook lekker om tafelwater een licht smaakje mee te geven. Garneer het met een bosuitje, selderij of basilicum.
Bespaartip:
doe dit gelijk met al je verse tomaten en je gooit nooit meer iets weg!
je pakt uit de vriezer wat je nodig hebt 🙂
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Dranken / Groenten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch