Tomaten maaltijdsoep met balletjes van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 pot vleesbouillon 340 ml
  • 7 ½ dl tomatensap
  • 50 gram rijst of vermicelli
  • 1 kruidenbuiltje voor tomatensoep
  • 500 gram tomaten
  • 1 dunne prei
  • Turks brood

Instructies

  • In een kom het gehakt met wat zout en peper en draai er kleine balletjes van.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
  • Verhit de boter in een (soep)pan boter en fruit de ui en de knoflook ± 3 minuten heel zachtjes.
  • Voeg de bouillon, het tomatensap, de rijst, de gehaktballetjes en het kruidenbuiltje toe, breng de soep aan de kook en laat haar ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng intussen ruim water aan de kook.
  • Kruis de tomaten in, dompel ze in het kokende water, spoel ze onder koud water af, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes.
  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in heel dunne ringetjes.
  • Voeg de tomaten en de prei aan de soep toe en laat ze ± 5 minuten zachtjes meekoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep met Turks brood en geraspte kaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep