Tomaten vissoep met kokos
Ingrediënten
- 1 gefileerde gerookte makreel
- 1 pak gezeefde tomaten (passato di pomodoro)
- 1 blik bruine bonen
- ¼ blok santen of een paar eetlepels geraspte kokos
- 2 grote ui
- 2 bananen
- 500 gram paprika
- 1 bouillonblokje
- zout
- cayennepeper
Instructies
- Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
- Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.
- Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- (Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.
- Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).