Tomaten vissoep met kokos

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gefileerde gerookte makreel
  • 1 pak gezeefde tomaten (passato di pomodoro)
  • 1 blik bruine bonen
  • ¼ blok santen of een paar eetlepels geraspte kokos
  • 2 grote ui
  • 2 bananen
  • 500 gram paprika
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • cayennepeper

Instructies

  • Breng de gezeefde tomaten met 1/2 liter water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Snijd de vis, de ui en de paprika klein en doe ze in de kokende soep.
  • Voeg de santen of de kokos en de bruine bonen toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • (Als u een meer gebonden soep wilt, kunt u de helft van de bonen eerst pureren).
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de fijngesneden banaan toe.
  • Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als extra smaakmakers kunt u nog denken aan knoflook, kardemom of een citroenschilletje (dat laatste moet u een paar minuten laten meekoken).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis