Tomatenbasilicumsorbet

Boodschappen 3-2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ deciliter water
  • 2 eetlepel citroensap
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 200 g gezeefde tomaten pakje
  • enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepel gehakte basilicum vers of diepvries
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum of citroenschilletje

Instructies

  • Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Schep de gezeefde tomaten, de tabasco en basilicum erdoor.
  • Maak op smaak met een snufje zout.
  • Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
  • Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
  • Verdeel het mengsel over smalle hoge glaasjes of platte coupes en garneer met een blaadje basilicum of een citroenschilletje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
De sorbet wordt luchtiger als er een stijf geslagen eiwit door de halfbevroren sorbet wordt geschept.
Variatietip:
Een citroenspoon is ook heel verfrissend. Verwarm daarvoor 100 g basterdsuiker met 1 dl water en 1½ dl citroensap met 1 eetlepel citroenrasp. Bevries dit en presenteer een citroenijs
bolletje overgoten met champagne of mousserende witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch