Tomatenbasilicumsorbet
Boodschappen 3-2002
Ingrediënten
- ¾ deciliter water
- 2 eetlepel citroensap
- 75 g witte basterdsuiker
- 200 g gezeefde tomaten pakje
- enkele druppels tabasco
- 1 eetlepel gehakte basilicum vers of diepvries
- zout
- enkele blaadjes basilicum of citroenschilletje
Instructies
- Verwarm het water met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Schep de gezeefde tomaten, de tabasco en basilicum erdoor.
- Maak op smaak met een snufje zout.
- Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
- Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
- Verdeel het mengsel over smalle hoge glaasjes of platte coupes en garneer met een blaadje basilicum of een citroenschilletje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
De sorbet wordt luchtiger als er een stijf geslagen eiwit door de halfbevroren sorbet wordt geschept.
Variatietip:
Een citroenspoon is ook heel verfrissend. Verwarm daarvoor 100 g basterdsuiker met 1 dl water en 1½ dl citroensap met 1 eetlepel citroenrasp. Bevries dit en presenteer een citroenijs
bolletje overgoten met champagne of mousserende witte wijn.
bolletje overgoten met champagne of mousserende witte wijn.