Tomatenbrood met geitenbrie

Tomatenbrood met geitenbrie

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje Italiaanse kruidenmix verse à 20 g
  • 1 pak witbroodmix 500 g
  • 8 zongedroogde tomaten in olie fijngesneden
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 ml tomatensap
  • 250 g geitenbrie bedieningsafdeling
  • zeezoutvlokken crystal salt flakes

Instructies

  • Rozemarijn en tijm van takjes rissen en met rest van kruiden fijnsnijden.
  • In kom broodmix mengen met driekwart van tomaatstukjes, verse kruiden, 1 theelepel zout en 3 eetlepels olie.
  • Scheut voor scheut tomatensap toevoegen en met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg.
  • Deegbal in kom terugleggen en afdekken met plasticfolie.
  • Deeg 10 minuten laten rusten.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Handen met bloem bestuiven.
  • Deegbal op bakplaat uitdrukken tot dikke lap.
  • Afdekken met vochtige theedoek en op warme plaats 30 minuten laten rijzen.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Deeg met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Brie in plakken snijden en met rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen.
  • Brood licht bestrooien met zoutvlokken.
  • Brood in midden van oven in 15 minuten goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen en in repen snijden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Kaas / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch