Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ zakje Italiaanse kruidenmix verse à 20 g
- 1 pak witbroodmix 500 g
- 8 zongedroogde tomaten in olie fijngesneden
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 300 ml tomatensap
- 250 g geitenbrie bedieningsafdeling
- zeezoutvlokken crystal salt flakes
Instructies
- Rozemarijn en tijm van takjes rissen en met rest van kruiden fijnsnijden.
- In kom broodmix mengen met driekwart van tomaatstukjes, verse kruiden, 1 theelepel zout en 3 eetlepels olie.
- Scheut voor scheut tomatensap toevoegen en met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg.
- Deegbal in kom terugleggen en afdekken met plasticfolie.
- Deeg 10 minuten laten rusten.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Handen met bloem bestuiven.
- Deegbal op bakplaat uitdrukken tot dikke lap.
- Afdekken met vochtige theedoek en op warme plaats 30 minuten laten rijzen.
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Deeg met 1 eetlepel olie bestrijken.
- Brie in plakken snijden en met rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen.
- Brood licht bestrooien met zoutvlokken.
- Brood in midden van oven in 15 minuten goudbruin bakken.
- Laten afkoelen en in repen snijden.