Tomatenrelish

Pittige Tomatenrelish

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 50 ml wijnazijn
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 150 ml olijfolie
  • 1 chilipeper verkruimeld
  • 3 tomaten in stukjes gesneden
  • 10 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 eetlepel munt fijngehakt
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt

Instructies

  • Laat de rode ui en knoflook 5 minuten in de wijnazijn marineren.
  • Roer de basterdsuiker door het uienmengsel.
  • Voeg de olijfolie, chilipeper, tomatenstukjes, zongedroogde tomaten en verse kruiden toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pittige tomatenrelish is heerlijk bij vlees of vis van de barbecue.
Serveer het met een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner om de pittige smaken te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 38 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch