Tomatenschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 vleestomaten
  • 0,5 eetlepel(s) zonnebloem olie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepel(s) gesnipperde peterselie
  • 2 eetlepel(s) gesnipperde basilicum
  • 50 gram geraspte oude kaas of parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Was de tomaten en snijd ze overlangs doormidden.
  • Vet een lage ovenschaal in met de olie en zet de tomaten er naast elkaar in, met de snijvlakken naar boven.
  • Snijd de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes, meng de uiringetjes met de peterselie, basilicum, kaas en de Italiaanse kruiden, verdeel dit mengsel over de tomaten.
  • Zet de schaal ca. 15 cm onder de hete grill en laat de tomaten in ca. 5 minuten warm worden en de kaas smelten. ( Lekker er bij zigeunerschnitzels ) en pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel