Tomatenschotel
Equipment
Ingrediënten
- 6 vleestomaten
- 0,5 eetlepel(s) zonnebloem olie
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepel(s) gesnipperde peterselie
- 2 eetlepel(s) gesnipperde basilicum
- 50 gram geraspte oude kaas of parmezaanse kaas
- 1 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Was de tomaten en snijd ze overlangs doormidden.
- Vet een lage ovenschaal in met de olie en zet de tomaten er naast elkaar in, met de snijvlakken naar boven.
- Snijd de schoongemaakte uitjes in smalle ringetjes, meng de uiringetjes met de peterselie, basilicum, kaas en de Italiaanse kruiden, verdeel dit mengsel over de tomaten.
- Zet de schaal ca. 15 cm onder de hete grill en laat de tomaten in ca. 5 minuten warm worden en de kaas smelten. ( Lekker er bij zigeunerschnitzels ) en pasta.