Tomatensoep uit Dalmatië

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 500 gr ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 laurierblad
  • 5 dl melk
  • 25 gram rijst
  • 100 gr gare doperwtjes (eventueel uit blik)
  • 50 gram boter
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder

Instructies

  • Verhit de olie in een flinke pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten, zonder ze bruin te laten worden.
  • Voeg de stukjes tomaat en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en smoor het mengsel onder af en toe doorroeren ± 15 minuten.
  • Verwijder het laurierblad en pureer het tomatenmengsel in een mixer-blender of door een roerzeef.
  • Doe de puree terug in de pan en voeg de melk en de rijst toe.
  • Roer alles goed dooreen en breng de soep aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de doperwtjes en de boter toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak de soep op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder.
  • Serveer de soep zo warm mogelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep