Tonijn op Baskische wijze

Tonijn op Baskische wijze

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 moot tonijn van ong. 300 gr.
  • ½ rode paprika in repen gesneden
  • ½ groene paprika in repen gesneden
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
  • 100 gram ontbijtspek gerookt
  • ½ blikje tomatenblokjes
  • tijm
  • piment d’espelette of cayennepeper
  • zeezout
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie.
  • Fruit de uien, voeg de paprikareepjes toe, voeg wat zout toe en een theelepel piment en de tijm.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
  • Laat even stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  • Laat wat inkoken op laag vuur.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en piment..
  • Wikkel de tonijn in het ontbijtspek.
  • Zet een koekenpan op met een scheutje olijfollie.
  • Strooi wat zout en piment over het pakketje.
  • Bak rustig om en om.
  • Voeg de saus toe aan het tonijnpakketje en laat nog 5 minuten stoven.
  • Haal de tonijn uit de pan en snijd het in 2 stukken.
  • Leg op ieder bord een stuk tonijn en verdeel de saus over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Spanje