Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 moot tonijn van ong. 300 gr.
- ½ rode paprika in repen gesneden
- ½ groene paprika in repen gesneden
- 3 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijn gesnipperd
- 100 gram ontbijtspek gerookt
- ½ blikje tomatenblokjes
- tijm
- piment d’espelette of cayennepeper
- zeezout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie.
- Fruit de uien, voeg de paprikareepjes toe, voeg wat zout toe en een theelepel piment en de tijm.
- Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
- Laat even stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Laat wat inkoken op laag vuur.
- Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en piment..
- Wikkel de tonijn in het ontbijtspek.
- Zet een koekenpan op met een scheutje olijfollie.
- Strooi wat zout en piment over het pakketje.
- Bak rustig om en om.
- Voeg de saus toe aan het tonijnpakketje en laat nog 5 minuten stoven.
- Haal de tonijn uit de pan en snijd het in 2 stukken.
- Leg op ieder bord een stuk tonijn en verdeel de saus over de borden.