Tonijncurry

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden groene pepers
  • 3 teentjes knoflook fijngehakte
  • 1 klein stukje fijngehakte gember
  • 1 salamblaadje of enkele kerrieblaadjes
  • 3 serehblaadjes
  • klein stokje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemomzaden
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • een blikje tomatenpuree
  • citroensap naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Giet de olie uit het blikje in de pan en bak hierin de uien met alle kruiden ongeveer 5 minuten.
  • Voeg, indien nodig, extra olie toe.
  • Voeg dan de tonijn toe met zout naar smaak en bak de tonijn ongeveer een kwartier zachtjes in het kruidenmengsel.
  • Maak het gerecht af met ongeveer een half kopje water en de tomatenpuree en laat het gerecht nog een kwartiertje op een laag vuur sudderen tot een dikke gebonden saus is ontstaan.
  • Eventueel nog een paar druppels citroen toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker als lunchhapje of op een toastje bij de borrel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Vis
Land van herkomst India