Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de tortellinivulling:
- 25 gram roomboter
- 50 gram gehakt
- 50 gram rauwe ham fijngehakt
- 50 gram mortadella fijngehakt
- 15 gram gehakte pistachenootjes
- 1 ei
- 8 blaadjes salie fijn gesneden
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Peper naar smaak
Voor het zelfgemaakte pastadeeg:
- 100 gram Italiaanse bloem Grano Duro
- 1 ei
- ½ eetlepel olijfolie
- Zout naar smaak
Voor de pesto van Pecannoten en salie:
- 100 gram Pecannoten
- 10 salieblaadjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 dl olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Vulling:
- Smelt de boter in een pan, voeg het gehakt toe en bak het bruin.
- Laat het afkoelen.
- Meng het gehakt met ham, mortadella, kaas, ei, pistachenootjes en salie.
- Breng op smaak met peper.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Deeg:
- Kneed alle ingrediënten voor het pastadeeg tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit met behulp van een pastamachine tot de dunste stand.
- Laat het deeg drogen gedurende 15 minuten.
- Snijd vierkantjes van ongeveer 5×5 cm.
Vullen en koken:
- Leg een beetje vulling in het midden van elk vierkantje deeg.
- Vouw de hoeken over de vulling tot een driehoek.
- Vouw de bovenste punt naar u toe, zodat een tortellini-vorm ontstaat.
- Kook de tortellini’s in ruim kokend water met zout tot ze naar boven drijven en gaar zijn.
Pesto:
- Mix alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Voeg eventueel extra olijfolie toe.
Serveren
- Serveer de tortellini met de zelfgemaakte pecan-saliepesto en eventueel een frisse salade.