Tortilla Lorraine

      Reacties uitgeschakeld voor Tortilla Lorraine

 

Tortilla Lorraine

Categorie Tortilla's
porties 4
Auteur Hetty van Es

Wat gaat er in

  • 2 grote of 3 kleinere iets kruimige aardappels
  • 1 grote prei of 2 kleinere
  • 6 eieren
  • flinke hand geraspte kaas
  • 125 gram magere spekreepjes

Hoe maak ik het klaar

  • Schil en was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes (met een rasp in een keukenmachine gaat dat het best).
  • Snijd de prei in dunne ringetjes en was grondig.
  • Bak in een droge koekenpan de spekjes goudbruin. Schenk het afkomende vet uit de pan.
  • Voeg de aardappel en de prei met wat peper (geen zout, dat zit al genoeg in de spekjes en de kaas) toe en bak het geheel in 5 minuten goudbruin.
  • Klop ondertussen de eieren los en roer de kaas erdoorheen.
  • Giet het eimengsel in de pan over de prei, spekjes en aardappelplakjes. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 10 minuten gaar.
  • Haal hem dan uit de pan, snijd hem in punten en serveer!