Tortilla met kalkoen en paprika

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 250 g kalkoenborstfiletreepjes
  • ½ gele paprika
  • 4 eetlepels zure room
  • ½ pakje tomato frito tomatenbasissaus
  • 4 tortilla’s gehalveerd

Instructies

  • In kom kruiden, limoensap en olie tot marinade roeren.
  • Omscheppen met kalkoenreepjes en 15 minuten laten staan.
  • Paprika in 4 lange, dunne repen snijden.
  • Paprika, zure room en tomatensaus in schaaltjes overdoen.
  • Gourmetpannetje verhitten en kalkoenreepjes met marinade al omscheppend 5 minuten bakken.
  • Na 3 minuten wat paprikareepjes erdoor scheppen en meebakken.
  • Als vlees bruin en gaar is, 1-2 eetlepels tomatensaus toevoegen en laten sudderen tot vocht verdampt is.
  • Intussen onder gourmetgrill tortilla even verwarmen.
  • Kalkoenreepjes op tortilla scheppen.
  • Wat zure room erop scheppen en oprollen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kalkoen / Tortilla
Land van herkomst Mexico