Tortillapizza met geroosterde bonen

      Reacties uitgeschakeld voor Tortillapizza met geroosterde bonen

 

Tortillapizza met geroosterde bonen

Categorie Pizza, Tortilla's
Opmerking Vegetarisch
inclusief het roosteren van de kikkererwten) 35 minuten
porties 4
Auteur Hetty van Es

Wat gaat er in

  • 2 flinke avocado’s en anders 3
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • vers citroensap
  • 2 paprika’s
  • 300 gr spinazie
  • eventueel nog andere rauwe groenten denk aan komkommer in reepjes, gehalveerde tomaten of wortel julienne
  • 400 gr geroosterde kikkererwten kijk hier voor het recept
  • handje gehakte peterselie of koriander
  • 8-12 tortilla wraps afhankelijk van hoeveel trek jullie hebben

Hoe maak ik het klaar

  • Als je de kikkererwten nog moet roosteren doe je dat als eerste volgens dit recept.
  • Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en hak de sjalot grof. Maal dit samen helemaal fijn en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne repen. Zet deze in een bakje op tafel samen met de rauwe spinazie, eventuele andere rauwe groenten, geroosterde kikkererwten en gehakte kruiden.
  • Zet een grote koekenpan op medium vuur en eventueel nog een tweede zodat je sneller klaar bent. Bak de tortilla’s circa 2 minuten per kant in de pan totdat ze licht krokant worden. Leg ze daarna op een bord. De tortilla’s kunnen nu ook op tafel samen met de avocadospread.
  • Besmeer een tortilla met de avocadospread en beleg met groenten naar keuze. Strooi daar wat geroosterde kikkererwten en gehakte kruiden over en daarna kun je aanvallen. Geniet!