Tortillas (Castillanes)

      Reacties uitgeschakeld voor Tortillas (Castillanes)

Tortillas (Castillanes)

hartige, gevulde pannekoek
Categorie Pannekoeken, Tortilla's
Keuken Spanje
Totale tijd 30 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • grote koekepan met dikke bodem
  • mes
  • paletmes
  • lepels
  • kommen

Wat gaat er in

  • 50 g bloem
  • 11/2 dl water
  • 2 uien
  • 50 g vet spek
  • boter
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • paprika
  • snufje zout
  • toast

Hoe maak ik het klaar

  • De bloem vermengen met het water, de uien snipperen, de dobbelsteentjes spek aanfruiten, de gesnipperde ui toevoegen, goed dooreenmengen, even laten smoren, (cayenne)peper, paprika en zout toevoegen, bedekken met een lepel beslag en bakken tot de bovenkant droog is.
  • Keren, de andere kant even aantinten en serveren met toast.

Tips / Opmerkingen

Varianten:
1) Het spek vervangen door flinters ham;
2) Boemboe nasi goreng i.p.v. uien gebruiken (wel weken), maar dan geen
verdere kruiderij toevoegen.