Tortillataart
Ingrediënten
- 150 gr chorizo
- 500 gr rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 blik kidneybonen in chilisaus netto 400gr
- 1 blikje mexico melange
- ½ stuk feta
- 1 zakje geraspte kaas belegen
- 3 lente / bos uitjes
- 1 beker zure room 125ml
- verse koriander
Instructies
- Chorizo in blokjes uitbakken, gehakt erbij en rullen, ui toevoegen en even meebakken.
- Voeg de kidneybonen met de chilisaus toe en de mexico melange.
- Laat het geheel even lekker pruttelen. I
- n de tussentijd neem je een aparte kom, verkruimel daarin de feta en doe daarbij de geraspte kaas, de 3 bosuitjes fijngesneden en de verse koriander.
- Houd wat koriander apart als garnering.
- Gebruik een springvorm en bekleed deze met bakpapier.
- Leg een tortilla op de bodem, schep daarop een laag van het gehakt/bonenmengsel.
- Hierover een laagje van het fetamengsel.
- Weer een nieuwe tortilla en ga zo door.
- De bovenste tortilla besmeer je met de zure room en daarover nog fetamengsel
- en het restant van de koriander om te garneren.
- Op 200 graden 20 à 30 min mooi goudbruin laten worden. Eet smakelijk!