Tortillataart

      Reacties uitgeschakeld voor Tortillataart

 

Tortillataart

Categorie Hartige taart, Rundvlees, Tortilla's
Auteur Hetty van Es

Wat gaat er in

  • 150 gr chorizo
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 blik kidneybonen in chilisaus netto 400gr
  • 1 blikje mexico melange
  • 1/2 stuk feta
  • 1 zakje geraspte kaas belegen
  • 3 lente / bos uitjes
  • 1 bekertje zure room 125ml
  • verse koriander

Hoe maak ik het klaar

  • Chorizo in blokjes uitbakken, gehakt erbij en rullen, ui toevoegen en even meebakken.
  • Voeg de kidneybonen met de chilisaus toe en de mexico melange.
  • Laat het geheel even lekker pruttelen. I
  • n de tussentijd neem je een aparte kom, verkruimel daarin de feta en doe daarbij de geraspte kaas, de 3 bosuitjes fijngesneden en de verse koriander.
  • Houd wat koriander apart als garnering.
  • Gebruik een springvorm en bekleed deze met bakpapier.
  • Leg een tortilla op de bodem, schep daarop een laag van het gehakt/bonenmengsel.
  • Hierover een laagje van het fetamengsel.
  • Weer een nieuwe tortilla en ga zo door.
  • De bovenste tortilla besmeer je met de zure room en daarover nog fetamengsel
  • en het restant van de koriander om te garneren.
  • Op 200 graden 20 à 30 min mooi goudbruin laten worden. Eet smakelijk!