Toscaanse tomatensoep met bleekselderij

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram ontbijtspek in blokjes
  • 1 ui
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 glas rode wijn
  • 250 gram tortellini
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 stengels bleekselderij

Instructies

  • Bak de blokjes ontbijtspek uit.
  • Snijd de ui in ringen en bak die even met de spekjes mee.
  • Breng de gezeefde tomaten met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook, laat het zachtjes pruttelen en voeg de tortellini toe.
  • Snijd de courgette in halve schijfjes en voeg die aan de soep toe.
  • Knijp er de teentjes knoflook boven uit.
  • Voeg de basilicum, rozemarijn, oregano en tijm toe en laat de soep pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn.
  • Roer er tot slot de in stukken gesneden bleekselderij door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Italië