Tourain de Tournebride
Ingrediënten
- 80 gr geklaarde boter
- 400 gr gesnipperde ui
- 2 ragfijn gehakte teentjes knoflook
- 40 gr gezeefde bloem
- 8 ontvelde en in stukjes gesneden Hollandse tomaat
- 3 tabletten kippenbouillon
- 3 ei
- 3 eetlepels grof gehakte peterselie
- peper
- zout
- 8 sneetjes volkorenbrood
Instructies
- Verhit de boter en laat de uien, onder voortdurend omscheppen, boven matig vuur zachtjes fruiten tot ze glazig zien.
- Schep de knoflook erdoor en strooi 1 minuut later de bloem erover.
- Roer en schep alles enkele minuten om.
- Schenk er 1/2 liter water bij en blijf roeren tot alles aan de kook is.
- Roer de tomaten erdoor en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
- Roer het regelmatig door.
- Leg een zeef op een andere pan en stort alles op de zeef.
- Wrijf er zo veel mogelijk vaste delen door.
- Breng de puree aan de kook, voeg 1 liter water toe, laat de bouillontabletten in de soep oplossen en houd de soep 5 minuten tegen de kook aan
- .
- Klop de eierdooiers met 6 eetlepels soep los, roer dit mengsel door de soep en neem deze onmiddellijk van het vuur.
- Strooi de peterselie over de soep, breng haar op smaak met peper en zout en roer alles nogmaals krachtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de soep op in grote wijde kommen die zijn belegd met sneden volkorenbrood.