Tourain de Tournebride

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 80 gr geklaarde boter
  • 400 gr gesnipperde ui
  • 2 ragfijn gehakte teentjes knoflook
  • 40 gr gezeefde bloem
  • 8 ontvelde en in stukjes gesneden Hollandse tomaat
  • 3 tabletten kippenbouillon
  • 3 ei
  • 3 eetlepels grof gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Instructies

  • Verhit de boter en laat de uien, onder voortdurend omscheppen, boven matig vuur zachtjes fruiten tot ze glazig zien.
  • Schep de knoflook erdoor en strooi 1 minuut later de bloem erover.
  • Roer en schep alles enkele minuten om.
  • Schenk er 1/2 liter water bij en blijf roeren tot alles aan de kook is.
  • Roer de tomaten erdoor en laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer het regelmatig door.
  • Leg een zeef op een andere pan en stort alles op de zeef.
  • Wrijf er zo veel mogelijk vaste delen door.
  • Breng de puree aan de kook, voeg 1 liter water toe, laat de bouillontabletten in de soep oplossen en houd de soep 5 minuten tegen de kook aan
  • .
  • Klop de eierdooiers met 6 eetlepels soep los, roer dit mengsel door de soep en neem deze onmiddellijk van het vuur.
  • Strooi de peterselie over de soep, breng haar op smaak met peper en zout en roer alles nogmaals krachtig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien de soep op in grote wijde kommen die zijn belegd met sneden volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk