Traditionele fruitcake

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Stoof 150 gr boter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 2 dl water, 2 eetlepels honing en 500 gr gemengd gedroogd fruit onder af en toe roeren 30 minuten.
  • Laat het mengsel 30 minuten afkoelen.
  • Klop deeg van 350 gr zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, een mespunt gemalen kaneel, gember en kardemom en het vruchtenmengsel.
  • Bak de fruitcake 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en daarna 1 1/2 uur 160°C.
  • Laat de cake in de vorm op een taartrooster afkoelen.
  • Versier hem met glazuur, gemaakt van 1 eiwit waardoor geleidelijk 500 gr gezeefde poedersuiker, 2 eetlepels gezeefd sinaasappelsap en 1 theelepel dunne honing zijn geklopt.
  • Garneer de fruitcake met stukjes gekonfijte sinaasschil en vruchtjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake