TRIO DI PESCE GRATINATO

Trio di pesce gratinato

Gegratineerde vis-trio, Een eenvoudig visgerecht wat zowel als voor-, tussen – als hoofgerecht kan worden geserveerd. Je kunt alles van te voren klaarmaken en wanneer je gasten aan tafel zitten hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

3 soorten vis en schelpdieren naar eigen keuze:

  • zalm
  • kabeljauw
  • garnalen
  • 200 ml room
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 eetlepel(s) paneermeel

eventueel

Instructies

  • De hoeveelheid vis (en room) hangt af of je dit gerecht als voor/tussengerecht of als hoofdgerecht wilt serveren.
  • Wij aten dit als tussengerecht en gebruikten daarom kleine hoeveelheden geserveerd in lege sardineblikjes.
  • Snij de vis in kleinere stukken.
  • Kook in een pan een halve liter water en los de bouillon hier in op.
  • De bouillon mag niet meer koken, dus hou het tegen de kook aan en gaar in een paar minuutjes de vis en schelpdieren gaar.
  • Verdeel de vis over kleine ovenschaaltjes, lege St.Jakobsschelpen of lege conservenblikjes.
  • Meng zout en peper naar smaak door de room (liefhebbers van kaas, ook bij vis … kunnen geraspte kaas toevoegen aan de room).
  • Verdeel de room over de vis en bestrooi het met paneermeel.
  • Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven, ongeveer 10 minuten en zet daarna de gril aan totdat het paneermeel een knapperig laagje vormt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Italië