Tropische Chai Citrus Punch
Ingrediënten
- 1 fles Innocent tropical of ander tropisch sap met ananas en mango
- 1 fles water dezelfde Innocent fles, maar dan gevuld met water
- 2 bloed sinaasappels
- 1 citroen
- 6 kaneelstokjes
- 8 kruidnagels
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kardemom
- 1 tl kaneel
- 4 piment bolletjes
- 1 stuk gember van 2cm geschild
- 4 zakjes chai thee bijvoorbeeld van yogi tea, te vinden bij de bio winkel
Instructies
- Schenk het tropische sap en het water in een pan.
- Zorg dat de sinaasappels en citroen goed zijn schoon geboend en snijd ze daarna in plakken.
- Voeg de plakken fruit, gember en alle specerijen toe aan de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur zachter en voeg de zakjes thee toe.
- Laat deze een minuut of 10 mee pruttelen en haal ze er daarna weer uit met een schuimspaan.
- Laat de punch daarna nog 40 tot 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Giet de punch door een zeef zodat je alle specerijen en citrus fruit kwijt bent.
- Laat daarna afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.