Tropische Chai Citrus Punch

Porties: 2 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fles Innocent tropical of ander tropisch sap met ananas en mango
  • 1 fles water dezelfde Innocent fles, maar dan gevuld met water
  • 2 bloed sinaasappels
  • 1 citroen
  • 6 kaneelstokjes
  • 8 kruidnagels
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 4 piment bolletjes
  • 1 stuk gember van 2cm geschild
  • 4 zakjes chai thee bijvoorbeeld van yogi tea, te vinden bij de bio winkel

Instructies

  • Schenk het tropische sap en het water in een pan.
  • Zorg dat de sinaasappels en citroen goed zijn schoon geboend en snijd ze daarna in plakken.
  • Voeg de plakken fruit, gember en alle specerijen toe aan de pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en voeg de zakjes thee toe.
  • Laat deze een minuut of 10 mee pruttelen en haal ze er daarna weer uit met een schuimspaan.
  • Laat de punch daarna nog 40 tot 50 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Giet de punch door een zeef zodat je alle specerijen en citrus fruit kwijt bent.
  • Laat daarna afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Koude Dranken