Tropische Notenmuffins
Heerlijke glutenvrije muffins met tutti frutti en notenmeel. Perfect voor een zoete traktatie bij de koffie of als nagerecht.
Equipment
- muffinvorm
- Papieren muffinvormpjes
- taartrooster
Ingrediënten
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren gesplitst
- 3 el zonnebloemolie
- 50 g donkere basterdsuiker
- 100 g glutenvrij rijstmeel
- 100 g hazelnoot- of amandelmeel
- 100 g tutti frutti
- 125 ml melk
Instructies
- Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.
- Laat de tutti frutti 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng in een schaal de melen, kaneel, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
- Klop in een kom het eiwit met een mespunt zout stijf.
- Roer de dooiers los met melk en olie.
- Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
- Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
- Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm of op een bakplaat.
- Vul de vormpjes tot maximaal driekwart met beslag.
- Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
- 20 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
- Maak de muffins los en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een beetje poedersuiker of een schepje slagroom.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g