Tuinkerssoep
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 4 lenteui
- 450 gram waterkers
- 100 gram boter
- 80 gram bloem
- 6 dl kippenbouillon
- 4 ½ dl water
- zure room ter garnering
Instructies
- Hak de ui, de lente-uitjes en de tuinkers grof.
- Smelt de boter en voeg de uien en de tuinkers toe.
- Verwarm het geheel op laag vuur onder voortdurend omscheppen ± 3 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de bloem toe en roer het geheel.
- Voeg geleidelijk de met het water aangelengde bouillon toe en blijf roeren tot een glad mengsel is ontstaan.
- Verwarm dit al roerend op matig vuur ± 10 minuten tot het kookt en dik begint te worden.
- Houd het ± 1 minuut aan de kook en laat het dan afkoelen.
- Giet kleine porties van het mengsel in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel is ontstaan.
- Giet de soep opnieuw in de pan en warm haar langzaam op.
- Serveer de soep warm met een flinke lepel zure room.